Oprichting tuinlabo

Wie zijn de bedenkers van dit bijzonder labo voor tuinarchitectuur? About Pepijn Verheyen & Sara Adriaensen.

Tuinlabo is een initiatief van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en licentiate in de  psychologie Sara Adriaensen

Pepijn Florent Verheyen is als ontwerper een gedreven tuin-en landschapsarchitect. Doordat hij zich verdiepte in het tekenen volgens de gulden snede, de wiskunde, een specifieke opleiding volgde rond 3D tekenen en jaren werkzaam was bij het bureau Velum dat vormactieve zeilsculpturen ontwikkelt ontstond zijn theorie van de dynamische perceptie. Deze theorie vertoont veel gelijkenissen met het kubisme en minimalisme. Hierdoor krijg je een zeer ruimtelijk tuinontwerp waarbij de klemtoon ligt op de beleving van de tuin vanuit alle dimensies. Pepijn was een van de eerste tuinarchitecten die in samenwerking met een master in de psychologie een werkwijze ontwikkelde die resulteert in een 3D ontwerp volledig op maat van de klant. Ook was hij een pionier op het gebied van tuinontwerpen via het internet, multifunctionele tuinelementen,...Pepijn werd verscheidene malen in de media aangehaald als een beloftevolle tuinarchitect. Zijn visie, werkwijze en conceptuele ontwerpen zoals de boombal verschenen in magazines, vaktijdschriften en kranten. Verder won hij prijzen binnen de tuinarchitectuur. Pepijn Verheyen streeft naar vernieuwing en ontwikkeling binnen de huidige tuinarchitectuur waarvan de ontwikkeling t.o.v. deze binnen de architectuur soms wat stagneert. Zijn deelname aan wedstrijden zoals bijvoorbeeld  'Tuinen van de 21ste eeuw', het oprichten van een labo voor tuinarchitectuur en het maken van een tuinrubriek voor een magazine, internetmagazine en televisie maken hier deel van uit.

Tuinpsychologe Sara Adriaensen is licentiate in de psychologie met een specialisatie in de klinische psychologie en trendwatcher. Als echtgenote van Pepijn Verheyen werd zij dagelijks geconfronteerd met de tuinarchitectuur en landschapsarchitectuur. Hierdoor ontstond de idee om psychologie en tuinarchitectuur te combineren. Dit resulteerde in een unieke werkwijze en visie die naast het klassieke wenslijstje ook rekening houdt met kleuren, geuren en de persoonlijkheid van de klant. Verder onderzoekt zij de geschiedenis van de tuinarchitectuur, de ontwikkeling van trends, de invloed van tuinen op onze psyche en de processen die bepalen wat we mooi en lelijk vinden.