Geurenkabinet 'Le Nez du Jardin'

Welke geur hoort thuis in jouw tuin? Gebruik jij ook je neus in de tuin? Maak kennis met het geurenkabinet Le Nez de Jardin en laat je inwijden in de wonderlijke wereld van ons reukorgaan.

Ontdek welke geuren het best bij jezelf en jouw tuin passen en laat je inwijden in het wonderlijke geurenkabinet van tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en licentiate  in de  psychologie Sara Adriaensen.

Vroeger hechtte men vooral belang aan het visuele; een tuin moest in de eerste plaats mooi ogen. Hierdoor werden de andere zintuigen lang verwaarloosd. Probeer maar eens een geur thuis te brengen. Meestal weet je diep vanbinnen dat je de geur wel kent maar kan je hem niet benoemen. Dit komt omdat we onze geur veel minder trainen dan bijvoorbeeld het visuele en het auditieve.

In de toekomst zal men het belang van het prikkelen van alle zintuigen erkennen. We willen een tuin met geuren, kleuren, smaken, texturen en geluiden die bij onze persoonlijkheid past. Deze ontwikkeling is positief aangezien ons gevoel, gedachten, gedrag en humeur in belangrijke mate bepaald wordt door wat we ruiken en horen. Denk maar aan bijzondere geuren en liedjes uit je kindertijd. Je zal ze nooit vergeten en koppelen aan een positief/negatief gevoel of herinnering.

Om te weten te komen welke geuren het beste bij jouw tuin aansluiten ontwikkelenden tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen  en licentiate in de  psychologie en tuinpsychologe Sara Adriaensen een speciale test ‘Le nez du jardin’. Deze geurenkoffer met unieke test wordt op een speelse manier opgevat en is beschikbaar op aanvraag. Na afloop ontvang je een lijst en een kaart met geurende kruiden en planten die het best bij jouw persoonlijkheid passen. Wil ook jij weten welke kruiden en planten thuishoren in je tuin, plantenbak, vierkantemetertuin of kruidenborder? 

Meer info over 'Le Nez du Jardin' via deze link