Onthaasten, een vakantiegevoel oproepen, de drang naar avontuur

Met ons jachtige leven willen we even onthaasten, ontstressen. Ook de tuin kan de ideale plek zijn om even aan de drukte van het alledaagse leven te ontsnappen.

De drang naar avontuur, het 'niet moeten'

We willen even onthaasten, ontstressen, wegdromen, onze gedachten op iets anders zetten.
De tuin kan de ideale plek zijn om even aan de drukte en de beslommeringen van het alledaagse leven te ontsnappen.

Ontspanning en een goed gevoel is voor de meesten onder ons onlosmakelijk verbonden met vakantie.
Bovendien wordt onze maatschappij alsmaar multicultureler.

Daarom zal de tuin van de toekomst er één zijn met een mix en match van ingrediënten die verwijzen naar andere culturen en vakantie zoals Marokkaanse met de hand vervaardigde tegeltjes, terras relings die naar een schip refereren, zonwering die aan het zeil van een boot doet denken, oosterse zitkussens,… De associatie die deze elementen oproepen met vakantie en andere culturen doen ons even wegdromen en geven ons een ontspannen gevoel.

We associëren vakantie en reizen met vrijheid. Velen onder ons voelen zich de dag van vandaag gecontroleerd en gevangen in een stramien van werken, moeten, presteren en verplichtingen. We snakken naar vrijheid en 'het niet moeten‘.

Ons leven dat vaak is opgebouwd uit strakke schema's, regeltjes en wetten staat in schril contrast met avontuur. We verlangen naar datgene wat we niet hebben vandaar dat boomhutten,vuurputten... bij jong en oud aan populariteit zullen winnen.

Daarbij komt nog dat we door de crisis misschien minder kunnen profiteren van verre reizen. De sfeer van het avontuur in onze eigen achtertuin verwerken kan mogelijks een verzachtend alternatief bieden. Koken op een houtvuur met een gietijzeren pot aan een driepoot, een boomhut of hangmat zijn allen populaire items die refereren naar het avontuur uit onze jongensdromen.

copyright Tuinlabo 2015