Werk en tuin: "bedrijfstuin", 'tuinkantoor' of 'kantoortuin'

Een bedrijfstuin, tuinkantoor, of kantoortuin om kilometers file te vermijden of om stress op het werk te verminderen en het groepsgevoel te vergroten.

Werk en tuin combineren

De lange files, dure autoritten, rekeningrijden,… allemaal redenen voor de werkgever en werknemer om flexibelere manieren van werken zoals van thuis uit werken in te voeren. Dit in combinatie met de trend van groen zorgt voor het populairder worden van de tuinkantoren. Deze gebouwtjes in onze achtertuin die fungeren als extra atelier, kantoor,…worden nu al standaard, kant en klaar aangeboden. 

Meer groen op het werk.

Voor diegenen die op kantoor moeten blijven en niet van thuis uit kunnen werken is er ook goed nieuws. Groene kantoren of kantoortuinen vinden ook meer bijval. Logisch als je de voordelen voor werknemer en werkgever op een rijtje zetten. Er zijn zelfs bedrijven die hun terrein omdopen tot collectieve bedrijfstuin. Goedkoper en interessanter dan andere manieren van teambuilding en tuinonderhoud. Werknemers leren elkaar beter kennen, werken samen voor een doel; de bedrijfstuin. Hierdoor zijn ze meer betrokken bij het bedrijf en de collega’s. Ze krijgen er bij vele bedrijven nog een oogst voor in de plaats wat de motivatie alleen maar verhoogt. Tuinen op bedrijfsterreinen zullen in de toekomst meer aan belang winnen. Misschien is de tuin van de toekomst dus wel een kantoortuin in de ruime zin van het woord?

copyright Tuinlabo 2015